آشپزخانه صنعتی
آشپزخانه صنعتی با توجه به کار بردن کلمه صنعتی تفاوت بسیاری با آشپزخانه خانگی ما خواهد داشت .در یک آشپزخانه صنعتی به میزان زیادی غذا آماده سازی و طبخ خواهد شد که این خود نشان دهنده حساسیت و وقت در میزان بالای سرویس دهی می باشد. زیرا در یک آشپزخانه معمولی ما برای افراد یک خانواده غذا تهیه خواهیم کرد اما در یک آشپزخانه صنعتی که محل سرویس دهی به هتل و رستوران و فست فود و… می باشد
تعیین کننده اصلی کیفیت خدمات و غذاهای کترینگ شرکتی و همچنین تهیه غذای مجالس میزان رضایت مشتریان شما از آنها، نیروی انسانی و افراد فعال در کترینگ میباشد. تفاوت های بسیار زیادی بین آشپز یک کترینگ با آشپز یک رستوران وجود دارد چراکه با توجه به حجم غذای تولید شده در کترینگ، آشپزی که استخدام می کنید باید حتماً آموزش های لازم در خصوص آشپزی صنعتی را دیده و تجربه کار در یک آشپزخانه صنعتی را داشته باشد.
طراحی آشپزخانه صنعتی
در ابتدای طراحی یک آشپزخانه صنعتی باید برای تجهیز ادوات طبخ غذا از ابتدا شروع کرد تجهیزات آماده سازی ، تجهیزات پخت ، سیستم های برودتی ، ماشین آلات پخت و دستگاه های جانبی که تمامی این ماشین آلات برای شروع یک سیتم یکپارچه که منجر به ارتقا کیفیت شود الزامی می باشد و با در نظر گرفتن معیار های انتخاب درست تجهیزات میتواند این کیفیت را روز به روز ارتقا بخشید. آشپزخانه در یک منزل همیشه قلب خانه بوده است و در یک رستوران و هتل و تالار و… هم همین نقش را ایفا میکند به همین دلیل برای تنظیم بودن این قلب باید به تمامی نکات آسایش آن فکر کرد. در یک آشپزخانه صنعتی به تمامی موارد باید توجه نمود:
آماده سازی محلی برای طبخ و پخت غذا
- اجزای یک آشپزخانه صنعتی
- بهداشت رستوران
- نحوه چیدمان
- خط تولید آشپزخانه صنعتی
- طراحی آشپزخانه صنعتی
- مقدمات راه اندازی
طراحی و تاسیس یک تهیه غذا هم مانند هر کار دیگری نیاز به علاقه و اشتیاق واقعی دارد.
ناهار و عصرانه. اگر از تهیه ساندویچ، پیتزا، تارت، سالاد و غذاهای دیگری که عموماً در طول روز سرو میشوند لذت میبرید، میتوانید کترینگ خود را بیشتر بر روی وعده های زمان ناهار متمرکز کنید. میتوانید غذای ادارات و سازمان ها، جشن ها و مراسم برگزار شده در طول روز، غذای مدارس و … را تأمین کنید.
پذیرایی مراسم عروسی و مناسبت های خاص. کیترینگ های مخصوص مراسم عروسی معمولاً منوی مفصلی از اشتها آورها و فینگرفود در کنار غذاهای اصلی و دسرها ارائه میکنند.
دسر. اگر به پخت کیک و کلوچه علاقه دارید، میتوانید کترینگ تهیه دسر داشته باشید. این انتخاب باعث محدود شدن تعداد مشتریان میشود ولی در عوض وسایل آشپزخانه صنعتی و تجهیزات آشپزخانه صنعتی و لوازم اولیه کمتری لازم خواهید داشت.
تفاوت کترینگ با تهیه غذا
درواقع معنی کترینگ همان تهیه غذاست و هردو یک کار را انجام میدهند. هردوی آنها غذا و نوشیدنی تهیه میکنند و به نوعی شامل بعضی از رستورانها میشوند اما کترینگ در اصطلاح بیشتر مربوط به تهیه غذایی است که برای یک رویداد اجتماعی است و در میزان بیشتری پخته میشود. مهمترین تفاوت کترینگ با رستوران در تهیه غذا این است که کترینگ بیشتر غذاهای مسافران هوایی و زمینی، بیمارستانها و مجالس را تامین میکند. بنابراین اگر بخواهیم انواع کترینگ را دستهبندی کنیم، باید از کترینگ مسافرتی (هوایی و ریلی)، بیمارستانی، مجلسی و کترینگ غذاهای رژیمی صحبت کنیم.
انواع کترینگ
-
کترینگ کلاسیک
در اصل به کترینگ رستوران هایی گفته می شود که غذاهای سنتی، رسمی و در بعضی موارد غذا های محلی منطقه را تهیه و سرو می کنند. برای مثال در ایران، کترینگ های رستوران هایی که غذای هایی مثل انواع چلوکباب (کباب کوبیده ، جوجه کباب ) چلو خورش ها( خورش قورمه سبزی ، قیمه نثار)، خوراک ها و انواع غذا های سنتی ایرانی مانند لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده ، آلبالو پلو ، عدس پلو ، کلم پلو ، شیرین پلو و ...را سرو می کنند، کترینگ کلاسیک گفته می شود. در واقع غذای ایرانی، کترینگ کلاسیک در ایران است. کترینگ کلاسیک مرسوم ترین نوع کترینگ در شهر است که تعداد آن ها در مقایسه با دیگر کترینگ ها، به میزان چشمگیری بیشتر است. بعد از کترینگ کلاسیک، غذای فست فودی هم توانسته اند جایی برای خود دست و پا کنند. به طوری که امروزه تعداد قابل توجهی کترینگ در سطح شهر وجود دارند که غذاهایی مثل برگر، مرغ سوخاری، انواع پیتزا، پاستا به همراه سیب زمینی سرخ کرده تهیه و سرو می کنند. گفتنی است نسل جوان، عموما استفاده از کترینگ های فست فودی را به کترینگ های کلاسیک ترجیح می دهند. به خاطر داشته باشید که از نظر ارزش غذایی، کترینگ های کلاسیک، در مقایسه با فست فودی ها، در شرایط بهتری قرار دارند.
-
کترینگ های هوایی
کترینگ های غذای هوایی، شرایط متفاوت تری در مقایسه با کترینگ های زمینی دارند. اصولا غذای کترینگ های هوایی به صورت نیمه آماده، کنسروی و یا سبک است. چرا که در هواپیما به هنگام پرواز، برای متعادل ماندن شرایط گوارشی مسافران، بهتر است از غذا های سبک استفاده شود. همچنین به دلیل نداشتن شرایط گرم کردن غذا برای تمام مسافران، غذا ها اصولا به شکل کنسرو یا غذای سبک و سرد عرضه می شوند.
-
کترینگهای ریلی
از سوی دیگر در کترینگ های زمینی، به دلیل داشتن امکانات بیشتر و شرایط مناسب تر، تنوع غذایی بسیار زیاد تر بوده و همچنین غذا ها به صورت داغ و تازه به کاربران عرضه می شود. در کترینگ های زمینی، انواع کباب ها، خورش ها و حتی غذا های سنتی به همراه انواع نوشیدنی های گرم و سرد تهیه و سرو می شوند. کترینگ ریلی یا قطاری هم در همین دسته میگنجد.
-
کترینگ بیمارستانی
در کترینگ های بیمارستانی، شرایط کمی متفاوت است و تهیه کردن غذا ها با محدودیت های خاصی مواجه است؛ چرا که بیماران بستری شده در بیمارستان ها، با توجه به نوع بیماری شان، باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند؛ در نتیجه نوع غذایی که در کترینگ های بیمارستانی تهیه می شود، باید با عموم رژیم های غذایی بیماران سازگار باشد. اصولان غذای کترینگ های بیمارستان ها، غذای بدون روغن و چربی است که دارای ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن هستند و همچنین هضم آن ها هم برای دستگاه گوارشی آسان است.
-
خدمات یا تشریفات مجالس
آنچه از کترینگ در بین مردم بیشتر شناخته شده است، ارائه خدمات غذایی به مجالس مختلف است. البته این مجالس شامل عروسی، تولد، مهمانیها، همایشها، سمینارها و جشنوارهها میشود که بیشتر از همه تشریفات در عروسیها روی بورس است. این روزها کار خدمات مجالس تخصصیتر شده است و برای برگزاری جشن فارغالتحصیلی، مراسم ترحیم و جشنهای مناسبتی هم فعالیت میکنند. خدمات برگزاری عروسی شامل فضای عروسی مثل باغ یا تالار، گلآرایی، شمعآرایی، دیزاین باغ، معرفی سالن زیبایی برای عروس، معرفی گروه عکاسی و فیلمبرداری و از همه مهمتر تهیه غذای مجلس عروسی است. از آنجایی که جشن عروسی از مهمترین جشنهای زندگی هرشخصی است، برگزاری آن مهم است. مهمترین نکات در تهیه غذا برای عروسی، داغ بودن غذا، کیفیت مواد اولیه غذا، میزان غذا و ظاهر آن است.
کترینگ های رژیمی چه تفاوتی با دیگر کترینگ ها دارند ؟
به طور کلی کترینگ های مختلف مثل هواپیمایی، قطار، هتل و بیمارستان ها، بر اساس نیاز های کاربران شان، تنوع غذای شان را تعیین می کنند. بر همین اساس، کترینگ های غذای رژیمی، پایه و اساس انتخاب غذا و مواد اولیه برای تهیه و سرو غذاهایشان، بر اساس خوراکی های رژیمی با میزان چربی و قند کم انتخاب می شوند. برای مثال، غذا های گیاهی، سبزی ها و سالاد ها، گوشت سفید کبابی، حبوبات بدون چربی های اشباع شده، از موارد اصلی منوی غذای رژیمی هستند. تعداد کترینگ های غذای رژیمی، در مقایسه با دیگر کترینگ ها در سطح شهر کمتر است؛ ولی این دسته ، طرفداران خاص خودشان را دارد. گفتنی است که کترینگ های غذای رژیمی در بعضی موارد، می توانند غذای مورد نیاز بیمارستان ها و باشگاه های ورزشی را هم تامین کنند.
آرم خودروهای معروف جهان چه معنایی دارند؟